Het belang van audiosystemen & tijdsignalering voor onderwijsinstellingen.

Scholen, hogescholen en universiteiten zullen altijd behoefte hebben aan een omroepsysteem om personeel en leerlingen te informeren.

Het audio- en omroepsysteem van een school is over het algemeen ontworpen om spraakberichten snel en efficiënt over te brengen. Dit om een bericht naar een personeelslid te sturen of om een leerling of klas zich op een bepaalde locatie te laten melden. Maar ook waarschuwings- of noodmeldingen worden via het audio- en omroepsysteem gedaan. De tijdsignalering systemen zijn vaak apart van elkaar geïnstalleerd.
Traditioneel werden audiosystemen voornamelijk gebruikt in schoolzalen en theaters voor vergaderingen en schoolproducties.
Maar de laatste jaren zijn omroepsystemen geëvolueerd tot informatieoverdracht naar vele onafhankelijke ruimtes zoals klaslokalen, vleugels, gangen, lunchruimtes, gymzaal, studentenworkshops, schoolplein of sportvelden.
Ook kunnen deze ruimtes wisselen van functie, zoals de gymzaal dat tijdelijk als examenlokaal kan worden gebruikt.
Dit vereist dan ook weer een ander tijdsignalering schema.

Méér dan ooit tevoren is er behoefte aan flexibele omroep en lestijden signaleersystemen.

MondeF streaming audio over IP systemen combineren deze verschillende functies met ongekend gebruiksgemak en flexibiliteit in één systeem met een gebruiksvriendelijke touchscreen interface.

Gebruiksgemak door een overzichtelijke Nederlandstalige grafische interface

Zones zijn vrij in te delen en te benoemen. Het is zelfs mogelijk om elk lokaal afzonderlijk aan te sturen, wanneer dit wenselijk is.
Er zijn verschillende licenties beschikbaar van 1 tot 128 zones.

Tevens kan het lestijdenrooster per ruimte/lokaal of groep van lokalen ingesteld worden waarbij de verschillende roostertijden, examentijden of ouderavondtijden kunnen worden toegepast.
Ook kan men in verschillende ruimtes het tijdsignaal aangepast laten overgaan, bijvoorbeeld vijf minuten eerder in de lerarenkamer. Ook de gelijktijdigheid van het wisselen van lokalen kan men zo beïnvloeden, om extra drukte op de gangen i.v.m. COVID-19 te vermeiden.

MondeF streaming audio over IP + Dante® = flexibiliteit

Monacor brengt met MondeF het beste uit twee werelden samen. Door gebruik te maken van de infrastructuur en onbeperkte mogelijkheden op IT gebied kunnen we topkwaliteit audio bieden met een ongekende gebruikerservaring.

De installatie van de MondeF systemen in combinatie met Dante® audioapparaten is eenvoudig doordat er gebruik gemaakt kan worden van (bestaande) standaard LAN netwerken.

Dante wordt door meer AV-fabrikanten toegepast dan welke andere netwerktechnologie dan ook. Alle Dante producten zijn compatibel, zodat apparaten van meerdere fabrikanten in één netwerk te combineren zijn.
Tevens is het mogelijk om bestaande 100 Volt audio netwerken te integreren.

Eén kabel doet het allemaal. Dante neemt de bundels zware, dure analoge bekabeling weg en vervangt deze door goedkope, gemakkelijk verkrijgbare CAT5e-, CAT6- of glasvezelkabel – slechts één kabel per apparaat – voor een eenvoudige, lichte en economische oplossing. Honderden kanalen door één kabel. MondeF integreert media en controle voor het gehele systeem via een enkel, standaard IP-netwerk.
Aparte (bij)gebouwen kunnen moeiteloos worden toegevoegd, met 1 standaard netwerkkabel, zelfs bij grotere afstanden van gebouwen onderling.
MondeF systemen met Dante® zijn eenvoudig uitbreidbaar.
Extra luidspreker nodig? Plug hem maar in waar je hem hebben wilt! Netwerken kunnen op elk moment uitgebreid en opnieuw geconfigureerd worden, met slechts enkele muisklikken.

De school in praktijk

De boodschappen module:

 Enige mogelijkheden van het MondeF systeem zoals we die zouden kunnen tegenkomen:

 

  • Aparte beltonen per zone zodat de bovenbouw de onderbouw elkaar zo min mogelijk tegenkomt.
  • Elke 5 minuten een gesproken corona boodschap bij de entree.
  • Met 1 druk op de knop klaar voor de examentijd.
  • Met 1 druk op de knop klaar voor de ouderavonden.
  • Een waarschuwing 5 minuten voor de lessen starten in de lerarenkamer.
Door de grafische interface is het programmeren kinderlijk eenvoudig geworden.

Meerdere radiokanalen beschikbaar voor bijvoorbeeld lerarenkamer of aula:

Lokale bedienpanelen zijn te implementeren in standaard installatiemateriaal zoals bijvoorbeeld JUNG AS500 55x55mm.
Dit is mogelijk bij elke zone.
Het bedienpaneel wordt ook opgenomen in het standaard LAN (PoE)netwerk.
Op de foto zijn de schakelaars voor de zonwering toegevoegd.
De omroepmodule
Doordat alle zones benoemd zijn kan het haast niet duidelijker. Omroepen naar afzonderlijke zones behoort tot de mogelijkheden. Het is mogelijk meerdere vooringestelde groepen aan te maken om met 1 druk op de knop de omroep te starten naar die selectie zones.

Er zijn verschillende maten touchscreen beschikbaar.

De topologie van het MondeF systeem is erg overzichtelijk.

Vragen

Hebben wij uw nieuwsgierigheid gewekt? Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en gaan graag de uitdaging met u aan om tot een prachtige oplossing te komen.

 

Telefoon: +32 3 480 85 41

Email:  sales@monacor.be 

www.monacor.be